oNline Web Fonts
De vintage werknemer - Hoe langer en anders werken?
Learning & Development boek van 2014

“Vintage” werknemer?
“Vintage is hip en trendy. Voor mij staat het symbool voor kwaliteit en waardevol. Vintage heeft al geleefd, dat zie je, maar dat maakt juist deel uit van de charme. Vergelijk het met een vintage zetel. Die kan je in een interieur perfect combineren met moderne spullen. Zo gaat het ook in een bedrijf met oudere en jongere medewerkers. Zij vullen – mits onderling respect- elkaar goed aan. Een vintage medewerker zal misschien niet even snel met de nieuwste informatica kunnen omgaan. Wel kan hij een beroep doen op zijn ervaring om een bepaald probleem aan te pakken of tot een oplossing te komen. Bovendien zoeken ( en vinden) veel vintage medewerkers, zoals ook vintage spullen, een tweede of nieuwe carrière. Dat hoeft niet dezelfde functie of sector te zijn. De focus ligt in de tweede carrière in de eerste plaats op werken met plezier en ‘goesting’.”

Werkgoesting maakt langer werken mogelijk, vertel!
“Als we langer werken haalbaar willen maken, dan moeten we anders gaan werken. Werkgoesting is voor mij dé sleutel. Dagelijks je aangeboren sterktes en talenten professioneel kunnen inzetten, geeft plezier en energie. Medewerkers die met goesting werken die stralen en ook klanten merken dit. Tevreden klanten zorgen op termijn voor betere bedrijfsresultaten. Werkgoesting verlaagt het ziekteverzuim en tevreden medewerkers zijn niet geneigd elders te gaan werken. Het is bijgevolg een win-win.”
“Arbeid moet een duurzame én flexibele invulling krijgen. Het balanceren tussen dit spanningsveld wordt dé uitdaging, zowel voor het individu, het bedrijf als de samenleving.”

Recensies
“Na alle eerder pessimistische berichten over de kansen van 50-plussers op de arbeidsmarkt, toch ook een positieve, hoopvolle en genuanceerde visie in het boek van Anita Stevens over de vaak onderschatte meerwaarde van vintage werknemers. Een absolute aanrader.” G. Vanden Daele, Consultant Education and Training VDAB

“De vintage werknemer is een vlot leesbaar boek dat het 'langer werken' bekijkt vanuit de praktijk. De sterkte van het boek ligt in de vele concrete voorbeelden en praktische tips. Die kunnen zowel werkenden als werkzoekenden inspireren om langer gemotiveerd aan de slag te blijven. Dit casebook biedt ook nuttige inzichten voor bedrijfsleiders, personeelsmanagers, of beleidsmakers. Het brengt de verfrissende boodschap dat 'langer werken' niet zo zeer een lastig parcours hoeft te zijn maar ook een prettig perspectief kan bieden. Dergelijke positieve benadering zal alleszins bijdragen tot een sneller en gepaster antwoord op deze belangrijke maatschappelijke uitdaging.
Jan Van Doren, Voka,

“Ik ben ervan overtuigd dat je boek een meerwaarde en hulpmiddel is voor collegae, mensen zal aanzetten hun mening te herzien en hopelijk een nieuwe kijk zal geven over de vintage werknemer. En je hebt een nieuwe term gelanceerd!” Annick Peremans

De vintage werknemer Meer informatie over de Vintage Werknemer vind je hier